Hyundai i30N

Hyundai i30N - pris från 299.900 kr

LJUDET AV REN PRESTANDA OCH KÖRGLÄDJE

Starta nya i30 N och det slår dig. Ljudet av ren prestanda och körglädje. Ren N. N står för Namyang, Hyundai Motors hem och globala center för forskning och utveckling. i30 N är född i Namyang och finslipad på Nurburgring. Symbolen N står för en racingbanas chikan; den typen av krävande dubbelkurva där i30 N testat sina gränser och bevisat sin förmåga.

”Hyundai i30 N har utvecklats med ett enda syfte – att leverera maximal körglädje till våra kunder i ett högst tillgängligt prestandapaket,” säger Albert Biermann, Executive Vice President Performance Development and High Performance Vehicle Division. ”Med våra högpresterande N-modeller skall Hyundai stärka en känslomässig koppling till produkter som riktar mot människors körglädje och leendet de får på sina läppar när de färdas på en kurvig väg och hör ljudet från bilens motor.”

Fokus på BPM och inte bara RPM

i30 N har utvecklats baserat på fyra hörnstenar - ‘Fun to Drive’, Corner Rascal, Everyday Sports Car och Race Track Capability. Målet med i30 N är att få förarens hjärta att bulta snabbare när han/hon sätter sig bakom ratten. Utvecklingens fokus har legat på känslomässiga hjärtslag per minut (BPM) snarare än endast mäta en motors varvtal (RPM).

i30 N drivs av en turboladdad motor på 2.0 liter som ger 250 eller 275 hk (beroende på utförande). Bilen är framhjulsdriven med en sexväxlad manuell låda. Föraren kan välja mellan fem olika körlägen (Normal, Sport, Eco, N Mode och Custom) beroende på vad du känner för och var du kör. Valet mellan körlägen växlas med två dedikerade knappar på ratten. Körlägena justerar prestandaparametrar i motorn, dämpning, elektronisk stabilisering (ESC), elektronisk diffbroms (E-LSD), ljudet, styrningen och varvtalssynkroniseringen.

Racing för vardagen

i30 N är en racerbil för vardagen som är kapabel till både hisnande färd på landsvägar och att pressas igenom chikaner på bana. Men precis som sina övriga kompisar i i30-familjen har den också fått en mängd säkerhetsfunktioner som t.ex. autobroms, förarassistans, filhållningsassistans och automatisk helljusavbländning. Funktioner som markant ökar säkerheten på vägarna och skänker trygghet till föraren.

Centralt på instrumentpanelen finns endera den 5 tum stora eller 8 tum stora (tillval) pekskärmen tillsammans med navigation och prestandainformation som hästkrafter, vridmoment, laddtryck, varvtider och accelerationsmätare. Via skärmen erbjuds även skräddarsydda inställningar av motor, dämpning, styrning, differential, varvtalssynkronisering, ljud från avgasrör och stabilitetskontroll. i30 N erbjuder uppkopplingsmöjligheter via Apple CarPlay och Android Auto som låter användaren kontrollera musik, telefon och navigation via bilens inbyggda skärm. Bilen kommer även med en inbyggd QI-platta för trådlös laddning av mobiltelefoner samt sju års fri prenumeration på LIVE Services.

Vill du veta mer om denna bil?

Ditt meddelande är skickat till oss, tack!